Nakon masovne potrage uhapšeni bjegunac iz zatvora i njegov pomagač

Tanjug
Nakon masovne potrage uhapšeni bjegunac iz zatvora i njegov pomagač

BOJSI - Odbjegli zatvorenik i njegov saučesnik i pomagač, pripadnici bande belih rasista, uhapšeni su nakon masovne potrage u Tvin Folsu, u američkoj saveznoj državi Ajdaho. Zatvorenik Skajlar Mid pobjegao je u srijedu ujutro iz medicinskog centra u gradu Bojsi nakon što je Nikolas Amfenora navodno otvorio vatru na zatvorske čuvare koji su Mida iz bolnice vraćali u zatvor, prenosi CBS Njuz.

Šef policije u Bojsiju Ron Vinegar izjavio je da su osumnjičeni locirani u oblasti Tvin Folsa u četvrtak popodne i da su privedeni nakon kraće potjere za vozilom.

Vinegar je rekao da je najvjerovatnije bio organizovan koordinisan napad iz zasjede da bi se osuđenik Mid bio oslobođen iz zatvora. Potpukovnik policije američke savezne države Ajdaho Šeldon Keli izjavio je da su u toj saveznoj državi u posljednja 24 sata izvršena dva ubistva i da se istražuje da li su povezana sa ovom dvojicom osumnjičenih.

Prilikom bjekstva zatvorenika došlo je do pucnjave u kojoj su ranjena tri zatvorska čuvara, a zatvorenik i pomagač koji je pucao pobjegli su zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana