Najmanje sedam migranata poginulo u udesu kombija nakon potjere u Njemačkoj

Tanjug
Najmanje sedam migranata poginulo u udesu kombija nakon potjere u Njemačkoj

BERLIN - Najmanje sedam osoba je poginulo, a 16 je povređeno kada se kombi kojim je upravljao čovjek osumnjičen da je krijumčar migranata prevrnuo danas usred policijske potjere u južnoj Njemačkoj, saopštile su vlasti.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman rekao je da je među poginulima i malo dijete, a da su povrijeđeni prebačeni u obližnje bolnice.

Herman je rekao da je vozač, koji je povrijeđen u nesreći, želio da izbjegne policiju po svaku cijenu ne vodeći računa o bezbjednosti ljudi koje je prevozio.

Nesreća se dogodila u blizini Mildorfa, istočno od Minhena na autoputu A94, koji vodi ka austrijskoj granici, kada je kombi sletio sa puta i prevrnuo se, prenio je AP.

Policija je na platformi Iks (Tviter) saopštila da su početne istrage pokazale da je riječ o vozilu kojim je upravljao krijumčar migranata i da se u njemu nalazilo oko 20 ljudi.

Policija je navela da su tužioci otvorili istragu o nesreći. Njemačke vlasti su prošlog mjeseca uvele nove granične kontrole sa Poljskom i Češkom.

U Njemačkoj je broj zahtjeva za azil povećan za 78 odsto za prvih sedam mjeseci ove godine, prema zvaničnim podacima.

Njemačku granicu je u avgustu ilegalno prešao 14.701 migrant, što je za 66 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju policijski podaci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana