Najmanje četvoro povrijeđeno u granatiranju Harkova

GS- Agencije
Najmanje četvoro povrijeđeno u granatiranju Harkova

Rat u Ukrajini ušao je u 508. dan. Ukrajina i Rusija međusobno se optužuju za napad dronovima u Zaporoškoj i Kurskoj oblasti. Sporazum o izvozu žita ističe u ponedeljak, Putin tvrdi da se obaveze ne ispunjavaju.

19.00 Saliven: Rat u Ukrajini nije zapao u ćorsokak, ali teško ide protiv Rusije

Savetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven izjavio je danas da rat u Ukrajini nije zapao u ćorsokak, ali je priznao da i dalje "teško ide" protiv Rusije.

"Rekli smo prije nego što je ova kontraofanziva počela da će biti teško i teško je", rekao je Saliven u intervjuu za ABC njuz.

Kako je istakao, to je priroda rata, ali Ukrajinci nastavljaju da idu napred. "Nastavljamo da ih snabdevamo neophodnim oružjem i sredstvima da bi to mogli da urade i oni će nastaviti da pokušavaju da povrate teritoriju koju je Rusija nelegalno okupirala", nastavio je Saliven, ukazujući na ono što je nazvao "napredak i na istoku i na jugu".

Ukrajinska kontraofanziva na južno-donjeckom, artjomovskom i prije svega zaporoškom pravcu počela je 4. juna.

18.00 Najmanje četvoro povređeno u granatiranju Harkova

Najmanje četiri osobe su povređene danas u ruskom granatiranju Harkova, najvećg grada na istoku Ukrajine, saopštili su lokalni zvaničnici.

Guverner Harkovske oblasti Oleh Sinehubov rekao je da je nakon granatiranja izbio i požar, prenosi Rojters.

Precizirao je da su hospitalizovane tri osobe sa ranama od gelera, dok je jedna zbrinuta na mjestu događaja.

Istorvremeno, gradonačelnik Harkova Igor Terehov rekao je da je u napadu povređeno sedam ljudi.

16,00  Situacija na istoku Ukrajine je eskalirala

Ona je na Telegramu napisala da ruske snage već dva dana zaredom napreduju u pravcu Kupjanska, da su ukrajinske snage u defanzivi i da se vode teške borbe.

Na Bahmutskom pravcu, prema njenim riječima, ukrajinske trupe postepeno napreduju, posebno na južnom krilu, dok na sjevernom pokušavaju da zadrže zauzete položaje, a ruske trupe napadaju.

Maljar je navela da na Avdejevskom i Marinskom pravcu ruske snage nastavljaju ofanzivne operacije, a da ih ukrajinske trupe efikasno odbijaju.

09:01 -  Moskva: Osujećen teroristički napad na Krim

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su njene snage sprečile Ukrajinu da napadne crnomorsku luku Sevastopolj, uništivši sedam vazdušnih i dva podvodna drona.

"Jutros je osujećen pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad sa sedam bespilotnih letelica i dva bespilotna podvodna vozila na objekte na teritoriji poluostrva Krim u blizini grada Sevastopolja“, saopštilo je ministarstvo u Telegramu. aplikacija za razmenu poruka.

Kako se dodaje, žrtava i materijalne štete nije bilo.

Navodi se da su dva drona oborena iznad Crnog mora na velikoj udaljenosti od obale, dok su pet presrele ruske snage za elektronsko ratovanje.

Dva bespilotna podvodna vozila, poznata kao podvodni dronovi, otkrivena u severnom delu Crnog mora i uništena, zaključuje se u saopštenju..

07:34 - Lokalne vlasti: Devet dronova oboreno kod Krima

Ruske snage protivvazduhoplovne odbrane i Crnomorska flota presrele su devet ukrajinskih dronova kod Sevastopolja na Krimu, rekao je lokalni zvaničnik.

"Nijedan objekat, ni u gradu ni u akvatoriju, nije oštećen“, napisao je na Telegramu Mihail Razvožajev, načelnik Sevastopolja.

Kako je naveo, dve bespilotne letelice su oborene iznad mora, pet su presrele ruske snage za elektronsko ratovanje, a dva drona su uništena na spoljnoj obali.

Saobraćajne vlasti saopštile su da je pomorski transport, uključujući putničke trajekte, obustavljen na nekoliko sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana