Najdželu Faražu ugašeni bankovni računi bez objašnjenja: U sve upleli rusku televiziju

Tanjug
Najdželu Faražu ugašeni bankovni računi bez objašnjenja: U sve upleli rusku televiziju

LONDON - Bivši britanski političar i voditelj na televiziji GB News Najdžel Faraž izjavio je danas da mu je njegova banka ugasila sve račune, nakon trvrdnji u Donjem domu parlamenta da je primio više od pola miliona funti od ruske televizije RT.

Bivši lider UKIP-a je rekao da mu nije dato objašnjenje za odluku o zatvaranju privatnog i poslovnog računa, koju je primio prije dva mjeseca, a koja bi trebalo da bude primjenjena u narednih nekoliko nedjelja, piše londonski Tajms.

- Dobio sam pismo u kojem se jednostavno kaže: „Zatvaramo vaše raučne, želimo da sve završimo do tog i tog datuma, koji je otprilke ovih dana“. Nisam baš znao šta da radim sa tim. Žalio sam se. Poslao sam imejl predsjedniku. Pozvao me je sekretar i rekao da je riječ o komercijalnoj odluci. Ja moram da kažem da u to nisam povjerovao ni na sekund - rekao je Faraž.

Naglasio je da nije dobio nikakvo objašnjenje zbog čega mu se to dešava, kao i da je riječ o “ozbiljnom političkom progonu na najvišem nivou”.

- Establišment pokušava da me istjera iz Velike Britanije zatvaranjem mojih bankovnih računa - naveo je on i dodao da je kontaktirao sedam banaka od kojih je zatražio da kod njih prenese svoje račune, ali tvrdi da su ga sve odbile.

Faraž je rekao da je jedino objašnjenje kojeg je mogao da se sjeti - tvrdnja poslanika laburista Krisa Brajanta da je od RT-a dobio skoro 550.000 funti.

- Samo naglašavam da je Najdžel Faraž samo u 2018. godini dobio 548.573 funte od Russia Today - od ruske države - rekao je Brajant.

           

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana