Nagli pad akcija Trampovih kompanija

GS
Foto: Forbes

Akcije Trump Media & Technology Group u većinskom vlasništvu bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa (Donald Trump), pale su na rekordno nizak nivo, nakon nedavnog povratka republikanskog predsjedničkog kandidata na rivalsku društvenu platformu X.

Akcije Trump Media pale su na 21,33 dolara, što je pad za više od četiri procenta. Vrijednost akcija opala je do kraja trgovanja u utorak za 3,7 procenta na 21,42 dolara, označavajući osmi uzastopni dan gubitaka. Trampovo smanjenje vođstva u anketama i na tržištima u posljednjim nedeljama takođe je negativno uticalo na akcije, prenosi Reuters.

Akcije su dostigle rekordno visoku vrijednost od 79,38 dolara tokom debija na berzi Nasdaq 26. marta, nakon spajanja sa kompanijom Digital World Acquisition Korp.

Ranije ovog mjeseca, Trump Media, čiji je glavni resurs aplikacija Truth Social, prijavila je kvartalni gubitak od 16,4 miliona dolara i prihod od svega 837.000 dolara. Vrijednost kompanije je oko 4,3 milijarde dolara, što je pad za više od osam milijardi ranije ove godine.

Očekuje se da će Tramp sljedećeg mjeseca moći da počne da unovčava svojih skoro 60 procenata ud‌jela ili 114,75 miliona akcija u svojoj društvenoj medijskoj kompaniji kada posle šest mjeseci od izlaska na berzu, Tramp stiče pravo da prodaje svoj udio u kompaniji.

Tramp je prošle sedmice ponovo počeo da objavljuje na platformi X prvi put nakon skoro godinu dana, što je vremenski koincidiralo sa intervjuom koji je sa njim obavio vlasnik platforme Ilon Mask, prenosi Bankar.me.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana