Nacistička zastava u kamionu koji je udario u barijere kod Bijele kuće

Tanjug
Foto: Opoji

VAŠINGTON - U Kamionu koji je sinoć udario u sigurnosne barijere na Trgu Lafajet, ispred Bijele kuće u Vašingtonu, pronađena je nacistička zastava sa kukastim krstom, saopštio je predstavnik američke Tajne službe.

Saopšteno je, takođe, da je da istraga u toku, da je vozač kamiona uhapšen kao i da nije bilo povrijeđenih u ovom incidentu.

"Nije bilo povrijeđenih u incidentu, a uzrok i drugi detalji ovog incidenta se istražuju", objavio je na svom Tviter nalogu portparol američke Tajne službe Entoni Guljelmi i dodao da su neki okolni prilazi i pješačke staze zatvoreni, prenosi Rojters.

Obližnji hotel "Hej Adams" evakuisan je na zahtjev tajne službe, objavio je "Vašington post", a televizija VUSA prikazala je uživo video sa kamionom kompanije "U-Haul" pored niza čeličnih stubova, sa uniformisanim policajcima i policijskim psima pored vozila.

Iz predostrožnosti, zadnja vrata kamiona otvorena su uz pomoć robotizovane policijske mašine na daljinsko upravljanje. Nakon toga utvrđeno je da je sadržaj uglavnom praznog kamiona bezopasan.

Pozivajući se na izjave svjedoka, VUSA TV je objavila da je vozač, nakon prvog, i drugi put udario vozilom u barijere na Trgu Lafajet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana