Načelnik Odese: Ruske rakete uništile 120 tona poljoprivrednih proizvoda

GS/Agencije

MOSKVA, KIJEV - Rat u Ukrajini ušao je u 513. dan. Ruske rakete pogodile su terminale za žito jednog poljoprivrednog preduzeća u južnoj ukrajinskoj regiji Odesa, saopštio je regionalni guverner Oleg Kiper.Oružane snage Ukrajine jutros su tri puta za samo 25 minuta granatirale grad Donjeck, administrativni centar samoproglašene Donjecke Narodne Republike DNR, saopštile su proruske vlasti.

Savet bezbjednosti UN danas o Ukrajini i ruskom napuštanju sporazuma o žitu

Savet bezbjednosti Ujedinjenih nacija danas će se sastati kako bi se razgovaralo o situaciji u Ukrajini.

Pored toga, tema sjednice biće i humanitarne posljedice ruskog odbijanja da produži sporazum o žitu, saopšteno je na Tviter nalogu britanske misije u Ujedinjenim nacijama.

Sjednica bi trebalo da počne u 10 časova po lokalnom vremenu.

Ruske vlasti su u ponedjeljak saopštile da neće produžiti sporazum o žitu jer, kako tvrde, nisu ispunjeni njihovi zahtjevi iz sporazuma.

Sporazum su prvobitno potpisali u Istanbulu u julu 2022. godine Turska, Ujedinjene nacije, Rusija i Ukrajina, nakon čega je nekoliko puta produžen.

Načelnik Odese: Ruske rakete uništile 120 tona poljoprivrednih proizvoda

Ruske rakete pogodile su terminale za žito jednog poljoprivrednog preduzeća u južnoj ukrajinskoj regiji Odesa, pri čemu su dvije osobe povrijeđene, saopštio je danas regionalni guverner Oleg Kiper.

-Nažalost, pogođeni su terminali za žito jednog poljoprivrednog preduzeća u Odeskoj oblasti. Neprijatelj je uništio 100 tona graška i 20 tona ječma -  saopštio je on danas na Telegramu, prenosi Rojters.

To je četvrta noć zaredom da Moskva izvodi udare na crnomorsku luku.

Proruske vlasti: Ukrajinske trupe granatirale Donjeck

Oružane snage Ukrajine jutros su tri puta za samo 25 minuta granatirale grad Donjeck, administrativni centar samoproglašene Donjecke Narodne Republike DNR, saopštile su proruske vlasti.

Prema izvještaju, napadi su se desili u 1:40, 1:50 i 02:05 po lokalnom vremenu.

Deset projektila palo je  u gradove Kjubiševskog i Kirovskog okruga kao rezultat ovih napada, prenosi TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana