Na otvaranju Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu dodijeljene nagrade "Kristal"

Tanjug
Foto: Printskrin

DAVOS - Na otvaranju Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu (SEF) dodijeljene su nagrade "Kristal" za rad na promovisanju očuvanja životne sredine, ljudskih prava i razumijevanja među kulturama, a dobitnici su svjetski priznati arhitekta Diebedo Fransis Kere, ambasadorka Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), glumica Mišel Jeo i gitarista, kompozitor i humanitarac Najl Rodžers.

Diebedo Fransis Kere je dobio nagradu za podršku afričke zajednice Gando kroz projekte koji se fokusiraju na obrazovanje, zdravlje i životnu sredinu i vode ka društveno, ekonomski i ekološki održivoj budućnosti, objavljeno je na na sajtu SEF.

Mišel Jeo je kao ambasadorka Ujedinjenih nacija posvećena ciljevima održivog razvoja, zalaže se za održivu modu, a učestvuje i u kampanjama koje podižu svijest o bezbjednosti u saobraćaju i ističu važnost očuvanja životne sredine.

Najl Rodžers je nagrađen "za svoje izuzetne napore da učini svijet mirnijim, ravnopravnijim i inkluzivnijim mjestom" kroz svoju muziku i posvećenost u borbi protiv sistemskog rasizma, nejednakosti i nepravde, dodaje se u saopštenju.

Suosnivačica Svetskog ekonomskog foruma Hilde Švab se prilikom ceremonije dodjele nagrada osvrnula na moć umetnosti i kulture u društvima. 

Ona je istakla da kultura "ruši barijere, gradi mostove i jača osećaj zajedništva i pripadnosti".

    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana