Na granici pronađene desetine ukrajinskih i kineskih pasoša

Tanjug
Na granici pronađene desetine ukrajinskih i kineskih pasoša

VAŠINGTON - Na granici između SAD i Meksika pronađene su desetine ukrajinskih i kineskih pasoša, usljed trenutnih nesuglasica između republikanaca i Bijele kuće u vezi sa politikom kontrole granice, saopštio je član američkog Kongresa iz Republikanske stranke Met Gaec.

On se danas oglasio na platformi "Iks", nakon što je juče, zajedno sa još 60 poslanika iz Republikanske stranke, posjetio granicu SAD i Meksika, za koju traže strožu imigracionu politiku u zamjenu za pružanje podrške zahtjevu američkog predsjednika Džozefa Bajdena za dodatnu novčanu pomoć Ukrajini.

"Desetine ukrajinskih i kineskih pasoša pronađene su na južnoj granici SAD. Bajden i /američki sekretar za državnu bezbjednost Alehandro/ Majorkas kažu da je granica obezbijeđena. Šta vi mislite?", upitao je Gaec u objavi.

Američki mediji objavili su u utorak, 2. januara, da su zvaničnici registrovali presretanje 302.000 migranata na južnoj granici prošlog mjeseca, što je najviše ikada u periodu od mjesec dana.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Kongresa SAD Majk Džonson, koji je takođe juče posjetio granicu, nazvao je situaciju "neublaženom katastrofom Bajdenovog sopstvenog dizajna".

Kongres je krajem prošlog mjeseca prestao sa radom zbog praznika, a da pritom nije postignut dogovor o bezbjednosti granice niti o dodatnoj pomoći Ukrajini. Republikanci u Kongresu insistiraju na uvrštavanju strožih mjera kontrole granice u dodatno finansiranje u iznosu od 106 milijardi dolara, koje uključujue više od 60 milijardi dolara za Ukrajinu. Očekuje se da se će se pregovori nastaviti u ponedjeljak, 8. januara.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana