Muškarac u pritvoru zbog prijetnje po katedralu u Kelnu

Tanjug
Foto: dw

KELN - Njemačka policija saopštila je danas da je zadržala u pritvoru jednog muškarca koji se dovodi u vezu sa prijavljenom prijetnjom napadom na katedralu u Kelnu tokom praznika.

Policija je navela da je privela pet muškaraca tokom  pretresa stana u Vezelu, u blizini holandske granice, na Badnje veče po gregorijanskom kalendaru.    

Četvorica muškaraca puštena su na slobudu, ali je 30-ogodišnji Tadžikistanac zadržan u pritvoru kako bi se spriječila opasnost, navela je policija i dodala da postoje "neprecizne bezbjednosne infromacije" kada je o riječ o osumnjičenom državljaninu Tadžikistana.    

Sud u njemačkom gradu Oberhauzenu odobrio je u poned‌jeljak zahtjev policije Kelna da ga zadrži u pritvoru do 7. januara, prenosi AP.     

"Koristimo sve zakonske mogućnosti da zaštitimo ljude, katedralu i predstojeće proslave Nove godine", rekao je šef kriminalističke policije Kelna Mihael Eser.    

Policija je neposredno pre obilježavanja Božića po gregorijanskom kalendaru pretražila katedralu u Kelnu, zajedno sa psima tragačima.   

Vjernici su na Badnje veče morali da prođu bezbjednosne provjere kako bi prisustvovali ponoćnoj misi u katedrali.     

Kelnska policija navela je da je preduzela mjere predostrožnosti tokom Božića, iako informacije koje je dobila ukazuju da postoji prijetnja u novogodišnjoj noći.       

Zbog povišenog stepena opasnosti od terorističkih napada katedrala u Kelnu, najposjećeniji turistički lokalitet u Njemačkoj, i dalje je zatvorena za posjetioce uz izuzetak ulaska vjernika na mise.   

Bezbjednosne mjere uvedene su još prošlog vikenda zbog sumnje da se pripremaju teroristički napadi s islamističkom pozadinom na katedrale u Kelnu i Beču.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana