Muškarac pred sudom nakon što je sletio iz Danske u SAD bez pasoša i karte

Tanjug
Foto: Ilustracija

LOS ANĐELES- Sergej Vladimirovič Očigava, koji je u novembru sletio iz Danske u Los Anđeles bez pasoša ili karte, optužen je za federalni zločin u Sjedinjenim Državama.

Očigava je nadležnima saopštio da se ne sjeća kako je prošao kroz obezbeđenje aerdroma u Evropi, kako se tvrdi u federalnoj žalbi koju je podnio FBI, prenosi Gardijan.

Po dolasku u Los Anđeles, Očigava je rekao da je ostavio dokumenta u avionu. Međutim, službenik američke carine i granične zaštite (CPB) nije mogao da pronađe putnika na listi leta kojim je došao ili bilo kojoj drugoj listi međunarodnih letova.

 Očigava nije imao ni pasoš ni vizu za ulazak u Sjedinjene Države, ali je policija među njegovim stvarima pronašla ruska i izraelska identifikaciona dokumenta, a u tužbi ne navodi koje je nacionalnosti ili da li je dualni državljanin.

U njegovom telefonu je pronađena fotografija na kojoj se djelimično vidi pasoš koji sadrži njegovo ime, datum rođenja i broj pasoša, ali ne i njegovu fotografiju.

Sergej Očigava tvrdi da je spavao tri dana i da nije shvatao šta se događa, dok je osoblje leta prijavilo njegovo čudno ponašanje u avionu, koje je uključivalo mijenjanje sjedišta i pokušaj krađe čokolade namijenjene za osoblje.

Očigava se u utorak našao u federalnom pritvoru, a suđenje je zakazano za 26. decembar.

Ukoliko bude osuđen, mogao bi da se suoči sa zatvorskom kaznom do pet godina, budući da je putovanje kao slijepi putnik definisano kao krivično djelo zakonom SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana