Moskva: Zapljena imovine bilo bi ekonomsko razbojništvo Zapada

Srna
Moskva: Zapljena imovine bilo bi ekonomsko razbojništvo Zapada

MOSKVA - Namjera EU da zaplijeni rusku imovinu kako bi pomogla Kijevu je ekonomsko razbojništvo kolektivnog Zapada, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Stav Rusije u vezi sa mogućom pljenidbom naše nezakonito zamrznute imovine koja nas lišava profita ostaje nepromijenjen. Mi smatramo sve takve korake, uključujući i takozvano zamrzavanje imovine Rusije, naših građana i kompanija, ekonomskim banditizmom kolektivnog Zapada", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva ističu da pokušaji zapadnih zemalja da "zaplijene ruske suverene rezerve, čiji legitimitet niko ne može da ospori, predstavljaju još jedno grubo kršenje međunarodnog prava".

"EU nije vratila Rusiji ono što joj je dugovala i što joj sa pravom pripada uz obrazloženje da su to naše neplaćene obaveze ili bankrot", navode iz Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da EU, koja već ima mnogo dugova, ne želi više da plaća Ukrajini "iz svog džepa", pa razmatra ideju da u tu svrhu upotrijebi novac ukraden od Rusije i tako podrži režim ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, prenosi "Sputnjik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana