Moskva upozorava na aktiviranje vanrednog plana

Tanjug
Moskva upozorava na aktiviranje vanrednog plana

MOSKVA – Ukoliko Ukrajina dobije dozvolu od Zapada da koristi rakete dugog dometa za napade na Rusiju, Moskva će za to saznati i naše kontramjere će odmah stupiti na snagu, a biće pokrenut plan za vanredne situacije koji je iznio predsjednik Vladimir Putin, upozorio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Prestali smo da pratimo temu o dozvoli Zapada Kijevu da gađa Rusku Federaciju raketama dugog dometa nakon što je predsjednik Vladimir Putin rekao šta ćemo uraditi i kakve bismo zaključke izvukli ako bi takva odluka bila donijeta. Ako ta odluka bude usvojena, saznaćemo za to i šema koju je pomenuo predsjednik već će biti na snazi“, rekao je ruski ministar, prenosi Raša Tudej.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je na sjednici Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije o nuklearnom obuzdavanju predložio da se unese niz pojašnjenja po pitanju uslova primjene nuklearnog oružja.

Putin je istakao da Rusija zadržava pravo da upotrijebi nuklearno oružje prilikom agresije na nju, između ostalog i ako neprijatelj bude koristio konvencionalno oružje ukoliko to bude predstavljalo prijetnju vitalnim interesima države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana