Moskva uoči praznika ukrašena raskošnim svjetlosnim dekoracijama

GS
Glavni grad Rusije Moskva raskošno je ukrašen uoči novogodišnjih praznika
Foto: Anadolija | Glavni grad Rusije Moskva raskošno je ukrašen uoči novogodišnjih praznika

MOSKVA - Glavni grad Rusije Moskva raskošno je ukrašen uoči novogodišnjih praznika.

Gradske vlasti u Moskvi su se pobrinule da glavne ulice i trgovi Novu godinu dočekaju ukrašeni bogatom rasvjetom i ukrasima.

Veliku pažnju privlače novogodišnja rasvjeta i okićene jelke na istorijskom Crvenom trgu.

Moskva u ovo doba godine obično privlači veliki broj posjetilaca, međutim ove godine se očekuje manji broj stranih turista budući da novogodišnji praznici stižu u sjeni rata protiv Ukrajine koji je Rusija pokrenula 24. februara.

U novembru je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin pozvao stanovnike grada da glasaju za format novogodišnjih praznika na portalu Aktivni građanin.

 

Prema rezultatima ankete, više od polovine Moskovljana izabralo je opciju „Napravite novogodišnju dekoraciju grada, ali ne održavajte masovne koncerte, a prihod od događaja usmerite na podršku učesnicima „specijalne vojne operacije". 

Moskva će Novu godinu dočekati, kako je Sobjanjin obećao, „ u svjetlu i okićeno". U gradu su se pojavili novi objekti. Na primjer, ispred ulaza u Park Gorkog nalazi se instalacija sa slovima Z („Za pobjedu"), V („Moć do istine") i O („Hrabri").

 

Na prostoru VDNH nalazi se fraza „Mi smo zajedno", kao i instalacija u obliku slova V, gde je jedan dio obojen bojama Georgijevske trake, drugi u trobojci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana