Moskva: Ukrajina planira napad na nuklearne elektrane Kursk i Zaporožje

Agencije
Moskva: Ukrajina planira napad na nuklearne elektrane Kursk i Zaporožje

MOSKVA - Ukrajinske vlasti planiraju da napadnu nuklearne elektrane Kursk i Zaporožje kako bi optužile Rusiju za provokaciju, tvrdi rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova Harkovske oblasti.

U saopštenju Ministarstva se navodi da su ruske vlasti tu informaciju dobile nakon ispitivanja ukrajinskih ratnih zarobljenika, pripadnika 82. Odreda specijalnih snaga Ukrajine, prenosi TASS.

- Trenutno je poznata namjera da (Ukrajinci) napadnu nuklearna postrojenja Kurčatovske i Zaporoške nuklearne elektrane u Kurčatovu i Energodaru u okviru kojih rusko rukovodstvo može da preduzme uzvratne mjere i da udari nuklearnim oružjem po teritoriji Ukrajine, navodi se u objavi na Telegram kanalu ministarstva.

Vojni dopisnik TASS-a Marat Hajrulin je za agenciju potvrdio ovu informaciju, pozivajući se na ukrajinske izvore.

- Planiraju da napadnu skladišta istrošenog nuklearnog goriva iz nuklearnih elektrana, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim riječima, ''specijalne bojeve glave za ovu provokaciju već su isporučene u grad Želte Vode u Dnjepropetrovskoj oblasti, u preduzeće Istočni rudarsko-prerađivački kombinat“, piše TASS.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana