Moskva traži od UN da hitno formira komisiju za istragu eksplozija

Srna
Moskva traži od UN da hitno formira komisiju za istragu eksplozija

MOSKVA - Predmet pronađen na 30 kilometara od mjesta eksplozije na gasovodu “Sjeverni tok” ukazuje na hitnu potrebu za formiranjem komisije UN za ovaj incident, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Moskva je skrenula pažnju na nedavnu informaciju da je tokom inspekcije jednog od sekcija gasovoda u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Danske, na udaljenosti od 30 kilometara od mjesta eksplozije, pronađen objekat “koji nije dio strukture žSjevernog tokaž, ali može biti element eksplozivne naprave”.

“Ovo otkriće još jednom podvlači hitnu potrebu da Savjet bezbjednosti hitno usvoji rezoluciju o formiranju relevantne komisije od strane generalnog sekretara UN kako bi se rasvjetlile sve okolnosti sabotaže kako se to ne bi ponovilo budućnosti”, rekla je Zaharova.

Ona je istakla da će odstupanje zemalja kolektivnog Zapada od konstruktivnog rada na nacrtu rezolucije, s obzirom na njihovo odbijanje da dozvole Rusiji da učestvuje u istrazi, biti dokaz o namjerno stvorenim preprekama za utvrđivanje istine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana