MO Rusije: Uništeno 26 ukrajinskih dronova iznad Krima

GS/Agencije
MO Rusije: Uništeno 26 ukrajinskih dronova iznad Krima

MOSKVA, KIJEV - Rat u Ukrajini traje 660 dana. 

Kličko: Ukrajinske jedinice PVO gađaju ruske dronove iznad Kijeva

Ukrajinske jedinice protivvazdušne odrbane angažovane su usljed napada ruskih bespilotnih letjelica iznad Kijeva, saopštio je večeras gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko.

Svjedoci Rojtersa rekli su da su u glavnom gradu Ukrajine odjeknule eksplozije kada su ukrajinske protivvazdušne jedinice krenule u dejstvo.

Svjedoci su rekli da su se sirene za vazdušni napad oglasile na istočnoj obali reke Dnjepar, dok je na suprotnoj obali stanovnike Kijeva policija upozorila preko razglasa, prenosi Rojters.

Ranije danas rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je iznad Krima oboreno 26 ukrajinskih dronova.

MO Rusije: Uništeno 26 ukrajinskih dronova iznad Krima

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) uništili su 26 ukrajinskih dronova iznad poluostrva Krim, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

-Danas, od 20.30 do 22.30 po moskovskom vremenu, osujećen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad pomoću bespilotnih letjelica sa fiksnim krilima na objekte na teritoriji Republike Krim - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane preciziralo je da su ruski PVO sistemi uništili 26 ukrajinskih bespilotnih letjelica.

Japan uveo novi paket sankcija Rusiji

Japan je uveo novi paket sankcija Rusiji, koji uključuje zabranu uvoza neindustrijskih ruskih dijamanata, ograničenje izvoza i zamrzavanje imovina, saopštilo je japansko ministarstvo ekonomije i trgovine.

Kao dio paketa, Japan uvodi izvozna ograničenja za 57 kompanija, među kojima su brojna industrijska i odbrambena preduzeća, poizvođači aviona i brodova, kao i istraživačke institucije.

Na crnu listu je takođe stavljeno 35 pojedinaca i 43 kompanije čija će imovina biti zamrznuta.

Počevši od 1. januara naredne godine, Japan zabranjuje uvoz ruskih neindustrijskih dijamanata u zemlju, piše TASS.

Japan je takođe uveo sankcije za dvije kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, po jednoj iz Jermenije i Sirije i dvije iz Uzbekistana, za koje se sumnja da pomažu Rusiji da zaobiđe trgovinska ograničenja.

Austrija povukla primjedbe na 12. paket sankcija protiv Rusije

Austrija je povukla svoje primjedbe na 12. paket sankcija protiv Rusije, ali on tek treba da bude usvojen, rekao je evropski izvor novinarima na marginama samita EU koji je u toku u Briselu.

Prethodno je Rojters prenio, pozivajući se na izvore iz EU, da je Austrija blokirala proces zahtijevajući da Ukrajina isključi njenu Rajfajzen bank internešenel sa crne liste kompanija koje podržavaju Rusiju.

-Da, (primjedbe) su povučene -  rekao je neimenovani izvor, prenio je TASS.

Diplomata je naglasio da je dokument još u procesu formalnog usvajanja.                

Mađarska blokirala 50 milijardi evra pomoći EU Ukrajini

Mađarska je blokirala 50 milijardi evra pomoći EU Ukrajini, samo nekoliko sati nakon što je Evropski savjet odlučio da počnu pregovori o pridruživanju sa tom zemljom.

Ukrajina: Oboreno svih 14 dronova koje je Rusija lansirala ka Ukrajini

 Ukrajinska PVO uništila je svih 14 dronova kojima je Rusija noćas napala Ukrajinu, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

Dronovi su lansirani iz Krasnodarskog kraja u Rusiji, a oboreni su iznad Nikolajevske, Hersonske, Hmeljničke i Poltavske oblasti, prenosi Unian.

Rusija gotovo svake noći izvodi napade dronovima na Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana