MO Rusije: PVO oborila pet ukrajinskih dronova

GS/Agencije
MO Rusije: PVO oborila pet ukrajinskih dronova

MOSKVA, KIJEV - Rat u Ukrajini ušao je u 631. dan.Ruska PVO oborila je dva ukrajinska drona iznad Brjanske oblasti i presrela još tri iznad Crnog mora, tvrdi Ministarstvo odbrane.uske trupe napale su oblast Harkova, objavio je načelnik Harkovske oblasti Oleg Sinegubov na Telegram kanalu.

Kameron u Kijevu, u prvoj radnoj posjeti inostranstvu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da je novi britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron doputovao u Kijev, u svoju prvu radnu posjetu inostranstvu. Kameron je u video snimku koji je postavio kabinet Zelenskog, rekao da želi da naglasi podršku Londona Ukrajini, prenosi Rojters.

Zelenski je naveo da je zahvalan na tom gestu, koji dolazi u trenutku sukoba na Bliskom istoku.

-Svijet nije toliko fokusiran na situaciju na bojnom polju u Ukrajini i ova podjela fokusiranosti zaista nije od pomoći -saopštio je Zelenski.

Bivši britanski premijer Dejvid Kameron imenovan je u ponedjeljak za novog ministra spoljnih poslova.

Ruska PVO oborila pet ukrajinskih dronova iznad Brjanske oblasti i Krima

Ruska PVO oborila je dva ukrajinska drona iznad Brjanske oblasti i presrela još tri iznad Crnog mora, saopštilo je danas Ministarstva odbrane.

-U noći 16. novembra zaustavljeni su pokušaji kijevskog režima da izvede terorističke napade bespilotnim letjelicama tipa aviona na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Dežurni PVO sistemi su uništili dvije ukrajinske bespilotne letjelice iznad teritorija Brjanske oblasti i još tri bespilotne letjelice presretnute su iznad Crnog mora, u blizini obale Republike Krim - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva na Telegramu.

Ukrajinske oružane snage redovno granatiraju ruske pogranične teritorije, izvode udare bespilotnim letjelicama i sprovode sabotaže, navodi agencija RIA Novosti.

U Brjanskoj, Kurskoj, Belgorodskoj oblasti i na Krimu, koji je Rusija prisajedinila od Ukrajine 2014, na snazi je žuti nivo opasnosti od terorizma.

Sinegubov: Ruske trupe napale oblast Harkova

Ruske trupe napale su oblast Harkova, objavio je načelnik Harkovske oblasti Oleg Sinegubov na Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.

On je pozvao stanovnike Harkova i regiona da ostanu u skloništima.

Prethodno je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine upozorilo stanovnike Harkovske i Donjecke oblasti na opasnost od raketa

Prema riječima komandanta harkovskog garnizona Sergeja Meljnika, ruske snage su nedavno napale oblast Harkova sistemima PVO S-300 iz Belgorodskog okruga.

-Prijetnja od novih raketnih udara ostaje, tako da ne napuštajte sklonište dok se vazdušna opasnost ne ukloni“, dodao je on.

U oblasti Harkova i Donjecke oblasti objavljena je vazdušna uzbuna.

Načelnik SBU izijvestio Zelenskog „o borbi protiv kolaboracionista“

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski saopštio je u  noćnom video obraćanju da ga je načelnik Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasil Malijuk izvijestio o borbi protiv kolaboracionista i "onih koji namjerno podstiču mržnju u zemlji".

Prema njegovim riječima, sva ključna pitanja svode se na osiguranje zaštite ljudi, sposobnost Ukrajine da vodi ofanzivne operacije i "našu sposobnost da ojačamo Ukrajinu – da prevaziđemo nagomilane probleme", prenosi Ukrinform..

Zelenski je napomenuo da svi u Ukrajini moraju da upamte, a posebno oni koji su prestali da primjećuju rat jer su potpuno fokusirani na politiku, da je Rusija i dalje "sposobna da čini zlo".

-Moramo da se borimo. Moramo da zadržimo našu odbranu kao glavni prioritet. I našu državu moramo da činimo jačom svakim danom - rekao je Zelenski.

Zelenski:Rusija isključena iz Izvršnog savjeta Uneska,završena era ruskog uticaja

Rusija je prvi put u istoriji isključena iz Izvršnog savjeta Uneska, objavio je  predsjednik Volodimir Zelenski na  društvenoj mreži Iks(Tviter).

-Prvi put u istoriji Rusija je isključena iz Izvršnog savjeta Uneska. Era ruskog uticaja je završena, i to je tačno: ruskim teroristima nije mjesto na čelu značajnih međunarodnih organizacija - napisao je Zelenski.

On je naglasio da će međunarodna uloga Rusije samo slabiti.

Kako je prenio Ukrinform, ruski predstavnici nisu mogli da učestvuju na događajima 42. zasjedanja Generalne konferencije Uneska , koja je otvorena 7. novembra u Parizu, zbog kašnjenja u dobijanju viza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana