MO Rusije: Oboreno devet dronova iznad Moskovske i Kaluške oblasti

Tanjug
MO Rusije: Oboreno devet dronova iznad Moskovske i Kaluške oblasti

MOSKVA, KIJEV - Rat u Ukrajini traje 659. dana.

Ruska protivvazdušna odbrana uništila je rano jutros devet ukrajinskih dronova iznad Kaluške i Moskovske oblasti, saopšilo je rusko Ministarstvo odrbane.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin saopštio je prethodno da je ruska protivvazdušna odbrana jutros oborila dvije ukrajinske bespilotne letjelice iznad Moskve, prenosi Interfaks.

Rusija od početka napada na Ukrajinu u februaru prošle godine gotovo svakodnevno saopštava o pokušajima napada ukrajinskih dronova na pogranične oblasti, Krim i Moskvu.

Kijev: Rusija napala jug Ukrajine sa 42 drona, povređeno 11 civila

Rusija je lansirala 42 drona i šest raketa ka Ukrajini protekle noći, od kojih je ukrajinska PVO uništila 41, ali su njihovi ostaci nanijeli štetu na zgradama, skladištima i povrijedili 11 ljudi u južnim regionima, saopštila je danas ukrajinska vojska.

Lansirani su dronovi "šahed" i većina njih je oborena u Odeskoj oblasti, navelo je ukrajinsko vojno vazduhoplovstvo na Telegramu.

Ukrajinska vojska saopštila je da su dijelovi oborenih dronova oštetili više od 10 zgrada u Odesi i povredili 11 civila, uključujući troje djece. 

Vojska je navela da je Rusija napala lučku infrastrukturu u oblastima oko Dunava i da su oštećena dva skladišta žita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana