Mladić sa Balkana planirao napad na koncertu Tejlor Svift

GS
Mladić sa Balkana planirao napad na koncertu Tejlor Svift

BEČ - Dva mladića uhapšena su za planiranje napada na jednom od koncerata Tejlor Sfift u Beču, a jedan od njih je Austrijanac (19) porijeklom iz Sjeverne Makedonije.

Policijska operacija u Ternicu proširila se na ogromnu istragu vlasti o terorizmu. Radikalni dvojac, koji se prije nekoliko sedmica zakleo na lojalnost terorističkoj organizaciji Islamska držljva i njenom vođi, navodno je planirao teroristički napad na širem području Beča, odnosno na jednom od tri koncerta Tejlor Svift na kojem su se očekivale desetine hiljada fanova. prenosi Kliks.

Austrijanac sjevernomakedonskih korijena uhapšen je u Ternicu, a 17-godišnjak u Beču. Za sada nisu poznati detalji o mlađem osumnjičenom.

Prilikom pretresa kuće u Ternicu pronađene su i "hemijske supstance", koje analiziraju stručnjaci. Navodno je 19-godišnji mladić radio za jednu hemijsku kompaniju odakle je krao hemikalije.

Sva tri koncerta slavne pjevačice u Beču su otkazana nakon prijetnji napadom.

Tejlor je trebala nastupi danas, sutra i 10. avgusta na stadionu Ernst Hapel. Organizatori su poručili fanovima da će im novac za ulaznice biti vraćen u narednih 10 radnih dana.

Šef policije u Beču Gerhard Purstl je rekao da su očekivali da će otprilike 65.000 ljudi doći na svaki njen koncert. Takođe su očekivali oko 22.000 fanova izvan stadiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana