Mladić preživio struje Atlantika koje su ga vukle od Njujorka do Nju Džerzija

Tanjug
Foto: Njujork Post

NjUJORK - Mladića iz Njujorka koga je struja Atlantika „vukla“ osam kilometara od Njujorka - Kvinsa do obale Nju Džerzija spasen je nakon više sati provedenih u vodi, saopštili su gradski zvaničnici i istakli važnost i sreću zbog toga što je madić uočen i spasen, posebno kada se zna da su za manje od mjesec dana četiri tinejdžera na sličan način izgubila živote.

Čovjeka, koji se policajcima nakon spasavanja predstavio kao Pete Ordane (34) primijetili su nakon nekoliko sati provedenih u vodi ribar i njegov sin i to na oko tri kilometra od obale Nju Džerzija,

Nije odmah bilo jasno kada je Ordane, koga su policajci opisali kao „plivača u nevolji“, ušao u vodu, piše Njujork Post dok Njujork Dejli njuz navodi da je mladić u vodi proveo deset sati.ma rekao da je najvjerovatnije ušao u okean u Kvinsu i da ga je „plima povukla i da je bio u vodi nekoliko sati dok ga nisu pronašli ribari“ kod obale Nju Džersija.

Ribari koji su vidjeli Ordanea u vodi doveli su ga na brod i prevezli do marine u zalivu u Port Monmautu, rekli su zvaničnici.

Uprkos mukama koje je preživeo utvrđeno je da je Ordan u „dobrom stanju“ i pušten je kući nakon što je odbio dalju medicinsku pomoć, rekla je policija.

Vlasti su pohvalile ribara i njegovog sina - koji su odlučili da ostanu anonimni - što su nesumnjivo spasli čovjekov život.

„Čudesno spasavanje uslijedilo je manje od mjesec dana nakon što su se dve tinejdžerke udavile kod Koni Ajlenda u Bruklinu, dok su dva tinejdžera takođe stradala kupajući se na Rokavej plaži u Kvinsu - najvećoj gradskoj plaži u SAD”, naveli su nadležni.

Djevojčice od 17 i 18 godina nestale su u vodi oko 20.00 časova 5. jula. Njihova tijela pronađena su na obali sat kasnije. Dve dve nedelje ranije, tijela dva tinejdžera odnijeta sa obale parka Džejkob Ris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana