Ministar spoljnih poslova Ukrajine podnosi ostavku?

Tanjug
Ministar spoljnih poslova Ukrajine podnosi ostavku?

KIJEV – Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba planira da podnese ostavku, a u kabinetu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog traži se zamjena za njega, prenosi Ukrajinska pravda, pozivajući se na neimenovane sagovornike u timu Zelenskog.

Izvori navode da je najvjerovatniji kandidat prvi zamjenik ministra spoljnih poslova Andrej Sibiga.

Takođe su dodali da bi moglo doći do novih otpuštanja u vladi, kao i da promjene neće uticati na ukrajinskog premijera Denisa Šmihala koji će ostati na funkciji.

Šef parlamentarne frakcije "Sluge naroda" David Arakamija najavio je da će ove sedmice doći do "velikog resetovanja vlade", koje će uticati na više od 50 odsto članova kabineta.

Zelenski je juče smijenio zamjenika šefa Kabineta Rostislava Šurmu. Narodni poslanik Jaroslav Želenjak rekao je da je odluka donesena zbog "očigledne korupcije".

Zamjenica premijera Ukrajine i ministarka za reintegraciju privremeno okupiranih teritorija Irina Vereščuk saopštila je da podnosi ostavku.

Potpredsjednica Vlade za evropske i evroatlantske integracije Olga Stefanišina podnijela je ostavku, a prema pisanju medija, ona bi mogla da preuzme funkciju ministra pravde.

Ministar strateške industrije Ukrajine Oleksandar Kamišin, ministar pravde Denis Maljusik, ministar zaštite životne sredine i prirodnih resursa Ruslan Strilc i šef Fonda državne imovine Vitalij Kovalj takođe su u utorak podnijeli ostavke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana