Milanovićeve izjave o ratu u Ukrajini na ruskoj državnoj televiziji

Tanjug
Milanovićeve izjave o ratu u Ukrajini na ruskoj državnoj televiziji

MOSKVA - Vladimir Solovjev, glavni propagandista ruskog predsjednika Vladimira Putina, u svojoj emisiji objavio je izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o ratu u Ukrajini i ocijenio da je dobro što se pojavljuju ljudi kao što je hrvatski predsjednik.

Milanović je juče izjavio da se Amerika preko Ukrajine vodi posrednički (proksi) rat protiv Rusije.

-Koliko god na Zapadu pokušavali da uvjere svijet da se ne spremaju postati jedna od strana u sukobu, svi odavno shvataju da je rat u punom jeku - rekao je Solovjev u svojoj emisiji na ruskoj državnoj televiziji Rusija 1, prenio je hrvatski portal Indeks.

Nakon toga je Solovjev emitovao Milanovićevu izjavu o ratu u Ukrajini.

-Vašington i NATO preko Ukrajine vode proksi rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda to završava kao Avganistan - rekao je Milanović.

Dodao je da plan ne može biti maknuti Putina.

-Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Što bi trebalo biti? Američki robovi?" – upitao je.

Solovjev potom komentarisao Milanovićevu izjavu riječima:"Dobro je što se pojavljuju političari kao predsjednik Hrvatske".

Milanovićeve izjave je u istoj emisiji pohvalio i jedan od gostiju Vladimira Solovjeva, predsjednik Odbora za odbranu u ruskom parlamentu Andrej Partapolov.

-Dobro je što se uopšte pojavljuju političari koji počinju razmišljati o vlastitom narodu, kao predsjednik Hrvatske", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana