Melanija Tramp pozdravila nove građane SAD na ceremoniji Nacionalnog arhiva

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

VAŠINGTON- Bivša prva dama SAD Melanija Tramp istakla je važnost "čuvanja slobode" i odgovornosti koji prate američko državljanstvo u jednom od njenih rijetkih govora, danas na ceremoniji naturalizacije u Nacionalnom arhivu.

Jedina prva dama SAD koja nije rođena na tlu te zemlje je na ceremoniji ispričala svoj put do američkog državljanstva, počevši od radničke vize koju je dobila po dolasku u Njujork tokom svoje karijere modela, prenosi AP.

"Sreća je biti među naturalizovanim pojedincima i njihovim porodicama dok polažu zakletvu na vjernost i postaju Amerikanci pred osnivačkim dokumentima naše velike nacije", rekla je bivša prva dama SAD poreklom iz Slovenije, dodajući da američko državljanstvo sa sobom nosi veliku dozu odgovornosti.

"To znači aktivno učešće u demokratskom procesu i čuvanje naše slobode", rekla je ona na ceremoniji na kojoj je 25 ljudi iz 25 zemalja položilo zakletvu kao novi građani SAD.

AP navodi da je Tramp u svojoj novoj kampanji za Bijelu kuću obećao povratak tvrdokornoj imigracionoj politici ukoliko pobjedi na izborima sljedeće godine.

Ovo je drugo pojavljivanje Melanija Tramp u nešto više od dvije nedjelje, pošto je prethodno prisustvovala parastosu za Rozalin Karter u Džordžiji.
   ----

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana