Medvedev upozorava Zapad: Nuklearni sukob nikom nije potreban, ali svakom strpljenju jednom dođe kraj

Tanjug
Foto: Sputnik

MOSKVA - Zamjenik šefa ruskog Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev izjavio je danas da bi Rusija mogla upotrebiti nuklearno oružje ako "ponestane strpljenja" i istakao da nuklearni sukob nikome nije potreban jer je to "veoma loša priča sa veoma teškim ishodom".

"Rusija ne koristi nuklearno oružje kao odgovor na neprijateljske napade, jer shvata opasnost i nepovratnost takvog sukoba. Moskva za sada pokazuje strpljenje, ali ga može ponestati", upozorio je Medvedev na Telegram kanalu.

On je napomenuo da Moskva pokazuje strpljenje time što ne koristi svoj nuklearni potencijal da odgovori na akcije Zapada u ukrajinskom sukobu, uključujući i dozvolu da se izvrše udari preciznim oružjem duboko na teritoriji Rusije, prenosi agencija RIA Novosti.

"Međutim, pompezni anglosaksonski idioti ne žele da priznaju jedno: svakom strpljenju dolazi kraj", naglasio je Medvedev.

On je primetio da bi se moglo ispostaviti kako su u pravu umjereni zapadni analitičari koji upozoravaju na mogućnost nuklearnog odgovora i da bi "odgovor mogao biti i korišćenje novih nenuklearnih sistema isporuke".
    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana