Medvedev: Specijalna vojna operacija treba da uključuje i zauzimanje Kijeva

Tanjug
Medvedev: Specijalna vojna operacija treba da uključuje i zauzimanje Kijeva

MOSKVA - Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je danas da bi “specijalna vojna operacija trebalo da dobije otvoreno eksteritorijalni karakter” i da “uključuje, između ostalog, zauzimanje Kijeva”, komentarišući napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast u kojem je povrijeđena 31 osoba, uključujući šestoro djece.

-Ovo više nije samo operacija vraćanja ruskih zvaničnih teritorija i kažnjavanja nacista - napisao je Medvedev na Telegramu i dodao da je “moguće i potrebno ići” i na “Odesu, Harkov, u Dnjepropetrovsk, Nikolajev, Kijev i dalje”.

Prema njegovim riječima, ne bi trebalo da postoje ograničenja u smislu određenih priznatih granica “ukrajinskog Rajha”, a da se sada o tome može i treba razgovarati otvoreno, bez stida i diplomatskih naklona.

Medvedev je naveo da bi “teroristička operacija Banderinih sljedbenika” trebalo da ukloni sve tabue sa te teme, prenosi Raša tudej.

-Neka ovo shvate svi, uključujući i englesku kopilad: prestaćemo samo kada to budemo smatrali prihvatljivim i isplativim za sebe. Vječan pomen poginulim, vojnicima, civilima i svima koji su bili pod žestokom vatrom neonacista. Najbolja uspomena na njih je pažljivo planirana odmazda. Ozdravljenje svim ranjenim - poručio je Medvedev.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je napad “ukrajinskih diverzanata na Kursku oblast u Rusiji završen porazom i povlačenjem snaga Kijeva na svoju teritoriju”.

U Kurskoj oblasti u Rusiji uvedena je vanredna situacija nakon napada ukrajinskih snaga, izjavio je vršilac dužnosti gubernatora Aleksej Smirnov.

Moskva je saopštila da su u utorak ukrajinske snage pokušale da zauzmu dio teritorije Sudžanskog okruga u Kurskoj oblasti, uz granicu s Ukrajinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana