Medvedev: Rusija da bira "nestandardne mete'' za svoje napade

Tanjug
Medvedev: Rusija da bira "nestandardne mete'' za svoje napade

MOSKVA - Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, ocijenio je danas da ruska vojska treba da izabere nestandardne mete za svoje udare, gdje će efekat biti značajan.

-Moramo da izaberemo nestandardne mete za naše udare. Ne samo skladišta, energetska čvorišta i naftne baze. Ima i drugih mjesta gde nas još ne očekuju. I gdje će efekat biti veoma značajan - napisao je Medvedev na svom nalogu na platofrmi Telegram.

On je ocijenio da Ukrajina nije u stanju da postigne uspjeh tokom kontraofanzive, kao i da su udari na civilne ciljeve prihvatljivi za ukrajinske snage.

.Naš neprijatelj ne uspeva da postigne uspeh u toku kontraofanzive. To znači da su im potrebne informacione pobede. Neka budu preterane i iracionalne. Dakle, udari po civilnim ciljevima su prihvatljivi i za naciste i stanovništvo koje oni regrutuju. (...)  Vlasnici na Zapadu su nestrpljivi: gdje je, konačno, vaša pobjeda? - napisao je Medvedev.

Gradonačelnik Moskve  Sergej Sobjanin izjavio je ranije danas da su oko četiri časa zabeleženi udari dronova na dve nestambene zgrade u ruskoj prestonici, i da nije bilo ozbiljnije štete i žrtava.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je napad kijevskog režima sa dve bespilotne letjelice zaustavljen, sredstva elektronskog ratovanja su ih suzbila i dronovi su oboreni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana