Medvedev: Koliko je rasejan, Bajden može da započne treći svjetski rat

Tanjug
Medvedev: Koliko je rasejan, Bajden može da započne treći svjetski rat

MOSKVA - Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev napisao je danas na svom Telegram kanalu da je američki predsjednik Džozef Bajden može u svojoj rasejanosti započeti treći svjetski rat i dodao da ''progresivna demencija nije prepreka za ponovni izbor za predsjednika SAD''.

''Starac Bajden izgleda ide u drugi mandat. Šta je primjećeno tokom prvog: on brka imena, nazive, datume, gubi se u sopstvenoj kancelariji. U garaži svoje kuće čuva tajna dokumenta, potrošio je više od 100 milijardi dolara na zemlju u kolapsu za koju obični Amerikanci ni ne znaju, a sve ekonomske probleme SAD prebacuje na ruske mahinacije. Može da započne treći svjetski rat zbog rasejanosti'', napisao je Medvedev na Telegram.

Medvedev je svom Telegram nalogu takođe naveo da će Rusija povećati proizvodnju oružja kao odgovor na misiju Zelenskog u prikupljanju oružja.

On je postavio video snimljen tokom posjete Omskoj fabrici transportnog inženjeringa, gdje je pregledao proizvode kompanije proizvedene po državnoj odbrambenoj narudžbini, uključujući modernizovane tenkove T-80BVM.

„Kao što znate, naš neprijatelj je u inostranstvu molio avione, projektile, tenkove. Šta treba da uradimo kao odgovor? Jasno je da je u ovom slučaju prirodno da povećamo proizvodnju raznih vrsta naoružanja i vojne opreme, uključujući i moderne tenkove", rekao je Medvedev.

Rusija u bliskoj budućnosti  planira odobriti revidirani koncept ruske spoljne politike.

"To će se dogoditi u bliskoj budućnosti, mi čekamo to", rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov., odgovarajući na pitanje da li je dokument odobrio predsjednik Vladimir Putin.

Prošle jeseni rusko Ministarstvo spoljnih poslova i Savjet bezbjednosti saopštili su da je dokument u procesu finalizacije i koordinacije.

Savjet bezbjednosti saopštio je da će koncept odražavati novi pristup odnosima sa Zapadom.

Putin je u decembru razgovarao o nacrtu revidiranog koncepta na brifingu sa stalnim članovima Savjeta. Ranije je nacrt bio na dnevnom redu sličnog sastanka još u januaru 2022. godine, ali je tada vraćen na doradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana