Medvedev: Kišida je američki vazal

Srna
Medvedev: Kišida je američki vazal

MOSKVA - Japanski premijer Fumio Kišida izdao je sjećanje na stotine hiljada žrtava nuklearnog bombardovanja Hirošime i Nagasakija zajedničkom izjavom sa američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom, izjavio je danas zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Medvedev je zajedničku izjavu Kišide i Bajdena da će svaka potencijalna upotreba nuklearnog oružja Rusije u Ukrajini biti nepopravljiv neprijateljski čin protiv čovječanstva nazvao “užasnom sramotom”.

On kaže da neće čak ni da komentariše “paranoju u vezi sa nuklearnim planovima Rusije”.

-Razmislite samo o tome. Šef japanske vlade, u svom ponižavajućem podaničkom zanosu bulazni gluposti o Rusiji, izdajući sjećanje na stotine hiljada japanskih državljana, koji su izgorjeli u nuklearnom požaru Hirošime i Nagasakija. Kišidu nije zanimalo to što su SAD bile jedina država koja je upotrijebila nuklearno oružje i što je njegova domovina bila jedina žrtva - napisao je Medvedev na svom “Telegram” kanalu.

On je naveo da bi japanski premijer trebalo da na to podsjeti Bajdena i da zahtijeva pokajanje koje vlasti SAD nisu izrazile za ovaj ratni čin.

-Kišida je samo uslužno osoblje za Amerikance, a sluge ne mogu imati hrabrosti. Japanci mogu biti samo predmet sažaljenja - rekao je Medvedev.

On je opisao metodu kojom je japanski premijer mogao da “spere” ovu sramotu, ali da “pojam časti nije karakterističan za ovu generaciju japanskih vazala”.

Bajden i Kišida razgovarali su juče u Vašingtonu, nakon čega su izdali zajedničko saopštenje u kojem se pominju sankcije Rusiji i podrška Ukrajini i navodi da bi ruska potencijalna upotreba nuklearnog oružja u Ukrajini bila neprihvatljiva, podsjeća TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana