Medvedev: Imamo razlog da gađamo podvodne kablove zapadnih zemalja

Srna
Medvedev: Imamo razlog da gađamo podvodne kablove zapadnih zemalja

MOSKVA- Rusija nema razloga da se suzdržava od napada na podvodne kablove zapadnih zemalja, s obzirom na to da je dokazana njihova umiješanost u uništavanje gasovoda "Sjevernog toka", istakao je zamjenik predsjedavajućeg ruskog Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev.

"Na osnovu dokazanog saučesništva zapadnih zemalja u eksplozijama na gasovodima, nemamo ograničenja, čak ni moralnih, kada se radi o uništavanju kablovskih veza naših neprijatelja na dnu okeana", napisao je Medvedev na "Telegramu".

On je naglasio da bi imalo smisla da se uspostavi demolitarizovana zona u cijeloj Ukrajini, do njenih zapadnih granica, s obzirom na to da su zapadne zemlje počele da šalju Kijevu sve više oružja dalekog dometa.

Eksplozije na gasovodima "Sjevernog toka", koji su izgrađeni za isporuku gasa iz Rusije u Njemačku ispod Baltičkog mora, dogodile su se u septembru. Kompanija "Sjeverni tok AG" saopštila je da je nanesena šteta bez presedana i da nije moguće procijeniti koliko će vremena trebati za popravku.

Danska, Njemačka i Norveška isključile su Rusiju iz svojih istraga o napadu, zbog čega je Moskva pokrenula sopstvenu istragu o potencijalnom činu međunarodnog terorizma.

Za sada nema zvaničnih rezultata istrage, ali je američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Sejmor Herš objavio u februaru izvještaj u kojem se nagovještava da su napad organizovale SAD, uz podršku Norveške.

Vašington je negirao umiješanost u incident.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana