Među žrtvama u brazilskom avionu osmoro ljekara i četvoro profesora

Tanjug
Među žrtvama u brazilskom avionu osmoro ljekara i četvoro profesora

SAO PAULO - Državna vlada u Sao Paulu saopštila je  da je potraga za žrtvama avionske nesreće završena, 33 sata poslije nesreće, a pronađeni su ostaci svih putnika, 34 muškarca i 28 žena, među kojima je bilo osmoro ljekara i četvoro profesora univerziteta.

Kompanija Voepas, čiji se avion sa 58 putnika i četvoro članova posade srušio u petak u mjestu Vinedo, navela je da su troje putnika sa brazilskim ispravama takođe nosili venecuelanska dokumenta, dok je jedan imao portugalska, prenosi AP.

U avionu se nalazilo najmanje osmoro ljekara, saopštio je guverner brazilske države Parana, Ratinjo Junior.

Takođe je potvrđeno da je poginulo četvoro profesora sa univerziteta Unioeste u toj državi.

Koliko je poznato, jedino dijete koje se nalazilo na listi putnika bila je trogodišnja djevojčica Liz Iba dos Santoš, koja je putovala sa ocem.

U olupini aviona pronađeni su i ostaci psa Lune koji je putovao sa venecuelanskom porodicom.

Tanja Azevedo, koja je u nesreći izgubila sina Tijaga, jedna je od članova porodica koje su stigle danas u Sao Paulo. U objavi na društvenoj mreži ona je navela da čeka da ode u mrtvačnicu.

-Nadam se da je Tijago tamo negdje i da pokušava da pomogne povrijeđenima kojima je potrebna svjetlost i ljubav - napisala je ona.

Dodala je da nije mogla da ode u mrtvačnicu, već da sjedi u mraku i čeka.

-Mračno je ovdje, i meni su potrebni svjetlost i ljubav - navela je Tanja Azevedo.

Snimci koje su snimili očevici pokazuju avion kako se vrti dok vertikalno pada ka zemlji. Lokalni stanovnici su naveli da na tlu niko nije povrijeđen iako je avion pao na naselje.

Porodice žrtava avionskog udesa u Brazilu danas pristižu u mrtvačnice i hotele u Sao Paulu, dok forenzičari nastoje da identifikuju 62 žrtve nesreće.

Lokalne vlasti su saopštile da su prva identifikovana tela pilota Danila Santos Romana i kopilota Humberta de Kampos e Silve, prenosi AP.

Brazilski mediji su javili da su identifikovane još četiri žrtve u mrtvačnici u Sao Paulu koja nije potvrdila tu informaciju.

Zaposleni u mrtvačnici su zamolili rođake poginulih da donesu ljekarske i zubne kartone da bi se pomoglo u identifikaciji stradalih, a vrše se i analize krvi u tom cilju.

Vlasti su saopštile da su do sada porodice 26 žrtava već obavile identifikaciju.

Metsul, jedna od vodećih brazilskih meteoroloških kompanija, saopštila je da je u vrijeme nesreće u tom području bilo pojave leđenja, a i lokalni mediji citirali su eksperte koji su naveli stvaranje leda kao moguć uzrok nesreće.

Brazilsko vazduhoplovstvo juče je saopštilo da su obe crne kutije iz aviona poslate na analizu u glavni grad Braziliju, a objavljivanje rezultata istrage se očekuje u roku od 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana