Mediji: Ubijen operativni šef Hezbolaha u napadu Izraela na Bejrut

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

TEL AVIV - Operativni šef libanske militantne grupe Hezbolah Muhsin Šukr ubijen je danas u napadu Izraela na južno predgrađe glavnog grada Libana, Bejruta, javili su izraelski javni emiter "Kan" i saudijska televizija "Al Hadath".

Saudijska televizija javila je, pozivajući se na izvore, da je Šukr ubijen, što je u suprotnosti sa prethodnim izvještajima, prenio je Tajms of Izrael.

"Šukrovo tijelo se sada nalazi u bolnici u Bejrutu koja je okružena bezbjednosnim kordonom", navodi "Al Hadath".    

Prethodno su dva bezbjednosna izvora rekla za Rojters da je meta izraelskog napada na Bejrut bio operativni šef Hezbolaha Muhsin Šukr, ali da on nije ubijen.

Libanski mediji prethodno su javili da je jedna žena poginula u napadu Izraela na Bejrut, a da je više osoba povrijeđeno, od kojih neke teže.

Vojska Izraela potvrdila je da je izvela napad na Bejrut, a meta napada bio je, kako se navodi, čovjek koji je odgovoran za napad na fudbalski teren u selu Madždal Šams naseljenom Druzima na Golanskoj visoravni, kada je ubijeno 12 djece, prenosi Tajms of Izrael.

Ministar odbrane Izrael Joav Galant je rekao da je Hezbolah napadom na Golansku visoravan ''prešao crvenu liniju''.

Izrael je u noći između petka i subote izveo vazdušne napade na ciljeve Hezbolaha u Libanu, nakon što je optužio tu grupu za napad.

Hezbolah je negirao odgovornost za napad, a Izrael je odbacio ta poricanja i najavio da će "snažno" odgovoriti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana