Masovni ruski udar na energetske objekte u Ukrajini, Poljska podigla avijaciju

Agencije
Foto: X

KIJEV- Rusija je u toku noći 1. juna pokrenula veliki napad dronovima i raketama na Ukrajinu, oštetivši energetsku infrastrukturu u različitim regionima širom zemlje.

Najmanje četiri osobe su povrijeđene u napadima, uključujući sedmogodišnju djevojčicu, poslije udara na grad Nikopolj u Dnjepropetrovskoj oblasti, izvijestio je guverner Serhi Lisak. U napadu je oštećena kuća, kao i još dvije zgrade i jedan transportni autobus.

Oko četiri sata ujutru po lokalnom vremenu, ostaci oborenog ruskog drona tipa Šahed izazvali su požar na kritičnom infrastrukturnom objektu u Vinickoj oblasti, izvestio je guverner Serhi Borzov, piše ATV.

Ministar energetike Ukrajine Herman Haluščenko potvrdio je da je energetska infrastruktura u Zaporoškoj, Dnjepropetrovskoj, Donjeckoj, Kirovogradskoj i Ivano-Frankivskoj oblastima pod vatrom ruskih snaga. Radnici Hitne pomoći i sanacije utvrđuju stepen štete.

U Zaporožju su se više eksplozije čule oko 3 sata ujutru po lokalnom vremenu, javio je u Telegramu guverner Zaporoške oblasti Ivan Fedorov.

Fedorov je kasnije rekao da je u napadima oštećeno ukupno 20 stambenih zgrada i društvenih ustanova.

Nema prijavljenih žrtava.

Poljska podigla avijaciju
Zbog raketnog napada na Ukrajinu Poljska je podigla avijaciju u nebo, saopštila je operativna komanda.

"Upozorenje, poljski i saveznički avioni su aktivirani, to može dovesti do povećanja nivoa buke, posebno u jugoistočnom dijelu zemlje", upozorila je komanda, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana