Mask: Zašto više brinemo o ukrajinskoj granici nego o svojoj?

Srna
Mask: Zašto više brinemo o ukrajinskoj granici nego o svojoj?

BIJELjINA- Američki milijarder i vlasnik "Tesle" i platforme "Iks" Ilon Mask pita zašto američki političari više brinu o granicama Ukrajine nego o granici SAD?

Mask je posjetio granicu SAD sa Meksikom poslije nove najezde migranata koji žele da ilegalno uđu na američku teritoriju.

On se na granici sa Meksikom u blizini Igl Pasa sreo sa lokalnim političarima i pripadnicima snaga reda, kako bi iznio svoje viđenje migrantske krize koja pogađa SAD, i kako bi ohrabrio korisnike društvene mreže "Iks" da se bave takoyvanim građanskim novinarstvom.

Posjeta najbogatijeg čovjeka svijeta granici SAD i Meksika uslijedila je pošto je prethodnih dana na hiljade migranata stiglo u sjeverni Meksiko, a potom ilegalno prešlo granicu i ušlo u Teksas, Arizonu i Kaliforniju.

Veliki rast broja migranata, naročito oko San Dijega u Kaliforniji i u El Pasu i Igl Pasu u Teksasu nastavljen je poslije kraćeg zatišja nakon što je administracija Džozefa Bajdena promijenila propise kako bi smanjila njihov priliv.

Mask je na društvenoj mreži "Iks" prikazao video-snimak na kome razgovara sa Tonijem Gonzalesom, kongresmenom iz tog dijela SAD i lokalnim šerifom Rendijem Braunom.

Oni su govorili o migrantskoj krizi na granici i kritikovali državnu politiku otvorene granice koja je provođena u posljednje dvije godine, navodeći da će SAD zbog toga "biti pregažene".

Vlasnik "Tesle", koji je rođenjem Južnoafrikanac, istakao je da je i sam useljenik u SAD i dodao da je "proimigrantski nastrojen".

Ipak, Mask je pozvao na donošenje novih propisa, kojima će "radni i pošteni migranti" biti dobrodošli u SAD, dok će ulaz biti zabranjen onima koji krše zakon. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana