Mask: U Britaniji neizbježan građanski rat

Srna
Mask: U Britaniji neizbježan građanski rat

VAŠINGTON - Američki milijarder i preduzetnik Ilon Mask vjeruje da bi masovni nemiri u Velikoj Britaniji mogli da eskaliraju u građanski rat.

"Građanski rat je neizbježan", naveo je Mask na platformi "Iks", komentarišući snimak sa protesta u britanskim gradovima.

Protesti zbog masovnog priliva ilegalnih migranata počeli su juče u nekoliko gradova širom Velike Britanije nakon napada nožem u Sautportu u Engleskoj, u kojem je ubijeno troje djece.

List "Tajms" piše da se tokom vikenda očekuje najmanje 35 protesta.

Tri djevojčice ubijene su 29. jula, a nekoliko drugih teško je ranjeno u napadu nožem u dječijem plesnom klubu u Sautportu. Ovo je izazvalo masovne proteste i sukobe sa policijom usljed nepotvrđenih izvještaja da je napadač izbjeglica.

U Londonu je više od 100 demonstranata uhapšeno zbog nasilnih nereda, napada i kršenja uslova protesta. Pojedini su zadobili lakše povrede. Britanske agencije za sprovođenje zakona optužile su ekstremno desničarsku "Englesku odbrambenu ligu" /EDL/ da je podstakla proteste, dok su pojedini mediji čak optužili Rusiju da stoji iza nereda.

Ruska ambasada u Londonu oštro je odbacila tu tvrdnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana