Mask spreman da služi u Trampovoj administraciji

Srna
Foto: NDTV

Američki milijarder Ilon Mask izjavio je da je spreman da služi svojoj zemlji bez plate i formalne pozicije, povodom izvještaja da republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp namjerava da prihvati njegov prijedlog za uspostavljanje komisije za efikasnost administracije ukoliko pobijedi.

"Radujem se što ću služiti Americi ako se ukaže prilika. Nije potrebna plata, nijedna titula, nije potrebno priznanje", napisao je Mask na mreži "Iks".

Očekuje se da će bivši predsjednik Tramp izložiti svoj ekonomski plan u govoru pred Ekonomskim klubom Njujorka.

Ovaj plan će uključivati stvaranje administrativne komisije za efikasnost koju je predložio Mask, piše "Vol strit džurnal".

Posljednjih mjeseci Mask je više puta izrazio spremnost da preuzme posao nadzora efikasnosti administracije tokom potencijalnog Trampovog mandata.

Međutim, Tramp je prošle sedmice izrazio sumnju da bi milijarder mogao da bude dio njegovog tima, rekavši da će izvršni direktor "Spejs iksa" i "Tesle" vjerovatno biti previše zauzet da bi služio u njegovom kabinetu.

Istovremeno je nagovijestio da bi Mask mogao da igra konsultantsku ulogu u njegovoj administraciji ukoliko on pobijedi na izborima u novembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana