Mask prihvatio Trampovu ponudu (FOTO)

Agencije
Mask prihvatio Trampovu ponudu (FOTO)

VAŠINGTON - Nakon što je kandidat za američkog predsjednika Donald Tramp rekao da bi mogao da razmisli da vlasniku kompanije "Tesla" Ilonu Masku ponudi savjetodavnu ulogu u njegovoj budućoj administraciji, oglasio se i sam milijarder.

- Voljan sam da služim - poručio je Maks s fotografijom sa govornice. Na govornici ispod Maska piše "Odjeljenje za vladinu efikasnost" čiji akronim može da bude i znak za dogkoin, popularnu kriptovalutu koja je nastala kao internet mim.

Tramp je u ponedjeljak spomenuo da će, ako bude izabran za predsjednika razmotriti imenovanje Maska u svom kabinetu ili kao savjetnika u administraciji.

Trampov komentar usljedio je nakon njegove kritike poreskog kredita od 7.500 dolara za kupovinu električnih automobila, mjere za koju je predložio da bi mogao da je ukine ako se vrati u Bijelu kuću.

- Poreski krediti i poreski podsticaji generalno nisu baš dobra stvar - rekao je Tramp poslije predizbornog skupa u Pensilvaniji.

Upitan o mogućnosti imenovanja Maska za određenu funkciju u njegovoj administraciji, Tramp je rekao: On je veoma pametan momak, ja bih svakako to učinio.

Mask je otvoreno podržao republikanca u trci za novi predsjednički mandat, a nedavno je uradio i intervju sa njim na društvenoj mreži Iks.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana