Mask: Ministarstvo pravde mora da tuži samo sebe

Tanjug
Mask: Ministarstvo pravde mora da tuži samo sebe

VAŠINGTON - Američki milijarder Ilon Mask izjavio je da će ministarstvo pravde SAD morati da tuži samo sebe zbog sopstvenih dvostrukih standarda u pogledu diskriminacije izbjeglica u zemlji, reagujući na tužbu koje je to ministarstvo podnijelo protiv njegove kompanije Spejseks zbog diskriminacije izbjeglica.

-Ministarstvo pravde SAD će morati da tuži samo sebe - napisao je Mask na platformi Iks (Tviter) u odgovoru na objavu korisnika rekavši da samo to ministarstvo gura ideju da se dozvoli samo svojim građanima da se prijave za posao u zemlji.

Ministarstvo pravde SAD je u četvrtak podnijelo tužbu protiv Maskovog Spejseksa zbog diskriminacije izbjeglica.

-Od septembra 2018. do maja 2022. Spejseks je redovno obeshrabrivao američke tražioce azila ili izbjeglice da se prijave za posao i zbog njihovog imigracionog statusa odbijao da ih zaposli - navodi se u saopštenju američkog Ministarstva.

Kako se ističe, ova praksa krši Zakon o imigraciji i državljanstvu.

U ministarstvu pravde SAD tvrde i da Spejseks svoje postupke objašnjava postojećim ograničenjima izvoza proizvoda kompanije.

Međutim, kako dodaju, zakon ne ograničava prava izbjeglica, koje, uz državljane SAD i nosioce boravišne dozvole, ne podliježu nikakvim ograničenjima zbog postojećih ograničenja izvoza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana