Makron: Promjena vlasti u Rusiji nije održiva opcija

Srna
Makron: Promjena vlasti u Rusiji nije održiva opcija

MINHEN - Promjena vlasti u Rusiji ne bi mogla da bude održiva opcija za rješavanje ukrajinskog sukoba, pošto se ova politika pokazala kao “potpuni promašaj” širom svijeta tokom protekle decenije, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

“Da budemo jasni, ne vjerujem ni na sekundu u promjenu režima, a kada čujem mnogo ljudi da se zalažu za promjenu vlasti, samo bih ih pitao žZa koju promjenu? Ko je sljedeći? Ko je vaš vođa? Kako to implementirati?ž Doživjeli smo nekoliko puta tokom protekle decenije mnogo promjena režima u mnogim zemljama. To je bio potpuni promašaj”, rekao je Makron na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

On je naglasio da bi trebalo da postoji drugačiji način da se dođe do rješenja aktuelnog sukoba i da se izgradi nova bezbjednosna arhitektura. “Međutim prerano je za formulisanje prijedloga rješenja”, rekao je on.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski rekao je više puta da neće sjesti i pregovarati sa Moskvom sve dok je ruski predsjednik Vladimir Putin na toj poziciji.

Početkom februara, bivši britanski premijer Boris Džonson izjavio je da zapadne zemlje ne bi trebalo da govore o “promjeni režima” u Moskvi usred specijalne vojne operacije u Ukrajini, jer ruski narod takve razgovore smatra antiruskim, što ne bi pomoglo u rješavanju aktuelne krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana