Makron: Oslobođena dvojica francuskih državljana koji su bili zatočeni u Iranu

Tanjug
Makron: Oslobođena dvojica francuskih državljana koji su bili zatočeni u Iranu

PARIZ - Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da su dvojica francuskih državljana Bernar Felan i Benjamin Brije, koji su bili zatočeni u Iranu, sada na slobodi.

Francuska ministarka inostranih poslova Katrin Kolona navela je u saopštenju da su obojica na putu za Francusku, prenio je Rojters. Benjamin Brije je bio zatvoren skoro tri godine nakon što su ga iranske policijske snage uhapsile zbog špijunaže pošto je svojim dronom fotografisao zabranjena područja u parku prirode, prenijela je francuska televizija BFM TV.

Bernar Felan, turistički konsultant, uhapšen je 3. oktobra 2022. zbog podrivanja nacionalne bezbjednosti. Dvojica Francuza, koji su uvijek tvrdili da su nevini, pušteni su iz humanitarnih razloga nakon što se njihovo zdravstveno stanje znatno pogoršalo posljednjih mjeseci.

-To je olakšanje. Pozdravljam njihovo oslobađanje. Hvala svima koji su radili na ovom ishodu. Nastavićemo da djelujemo za povratak naših sunarodnika koji su još uvijek zatočeni u Iranu - napisao je na Tviteru Makron nekoliko minuta nakon što je objavljeno da su dvojica Francuza oslobođeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana