Makron: Nastavićemo saradnju u oblasti odbrane sa Jermenijom

Srna
Makron: Nastavićemo saradnju u oblasti odbrane sa Jermenijom

PARIZ - Francuska će isporučiti Jermeniji odbrambenu vojnu opremuizjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

"Nastavićemo da promovišemo razvoj infrastrukture u Jermeniji uz učešće naših kompanija. Nastavićemo da razvijamo našu saradnju u oblasti odbrane. Francuska je pristala da isporuči odbrambenu vojnu opremu i nastaviće da djeluje na ovom polju u duhu odgovornosti, ne želeći eskalaciju", rekao je Makron.

U obraćanju novinarima zajedno sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom u Parizu, Makron je istakao da Francuska podržava napore za uspostavljanje pravednog i održivog mira na južnom Kavkazu, koji se može postići na osnovu međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica svih zemalja u regionu.

"Azerbejdžan mora da otkloni svaku nejasnoću u vezi sa teritorijalnim integritetom Jermenije i mapama na osnovu kojih će se vršiti razgraničenje i demarkacija", podvukao je Makron.

On je pozvao na provođenje presude Međunarodnog suda pravde od 17. novembra 2023. godine, prema kojoj Azerbejdžan mora da obezbijedi nesmetan povratak u Nagorno-Karabah onih koji su pobjegli iz regiona od kada ga je preuzeo Baku u septembru prošle godine, a sada žele da se vrate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana