Lukašenko: Zelenskog bi mogla da likvidira njegova svita!

Tanjug
Lukašenko: Zelenskog bi mogla da likvidira njegova svita!

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da svita ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog može fizički da ga eliminiše.

-Na kraju, isti Kiril Budanov (šef Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine) će poslati nekoga - vi, Zelenski, ćete biti eliminisani kao izdajnik. To je to. Takođe ne treba da isključimo ovu mogućnost" - prokomentarisao je predsjednik Belorusije u intervjuu za emisiju „Vijesti nedjelje“, emitovanoj na TV kanalu Bjelorusija-1.

Lukašenko je takođe rekao da je podrška Zapada i Sjedinjenih Američkih Država, na koju Ukrajina računa, kratkog vijeka.

-Uvijek kažem Volođi Zelenskom: Slušaj, vlast će se u SAD promijeniti i novi lider će reći: „Ne znam, nisam čuo“. Uvijek je bilo isto. Zato, gradimo odnose zasnovane na našim interesima i principima. Oni to ne razumiju - rekao je predsjednik Bjelorusije.

Početkom maja Služba bezbjednosti Ukrajine (SBU) saopštila je da je privela dvojicu pukovnika zbog sumnje da su pokušali da napadnu Zelenskog.

Bivši savjetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor izjavio je da postoji namjera ukrajinskih militanata da ubiju Zelenskog još u aprilu prošle godine. On je istakao da je problem korupcije u ukrajinskoj vojsci dostigao vrhunac: milioni gotovine završavaju na potpuno drugim mjestima, a vojna oprema nestaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana