Lukašenko: Pat pozicija na frontovima

Srna
Lukašenko: Pat pozicija na frontovima

MINSK - Rusija i Ukrajina su u pat poziciji na frontovima u ratu koji vode i potrebno je da dvije strane sjednu i pregovaraju o okončanju sukoba, izjavio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

"Dovoljno je problema na obje strane i uopšteno gledano, situacija je sada ozbiljno u ćorsokaku: niko ne može ništa da uradi i suštinski ojača ili poboljša svoju poziciju", rekao je Lukašenko.

On je dodao da su ljudi "tamo jedni uz druge, do smrti, ukopani" i da umiru.

Lukašenko, koji je dozvolio da Rusija koristi teritoriju njegove zemlje za vojnu operaciju u Ukrajini 2022. godine, rekao je da zahtjevi Ukrajine da Rusija napusti svoju teritoriju trebaju da se riješe za pregovaračkim stolom "da niko ne bi umirao".

"Moramo da sjednemo za pregovarački sto i da se dogovorimo", rekao je Lukašenko u video-snimku koji je objavljen na veb sajtu bjeloruske državne novinske agencije Belta.

On je dodao da nisu potrebni nikakvi preduslovi, nego samo "komanda stop".

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski ponovio je juče na skupu više od 60 savjetnika za nacionalnu bezbjednost da je njegov mirovni plan u 10 tačaka, koji uključuje poziv na obnovu teritorijalnog integriteta Ukrajine, jedini način da se okonča rat. Rusija ne učestvuje na sastanku na Malti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana