Lukašenko: Amerika bi mogla da iskoristi sukob za početak novog svjetskog rata

Srna
Lukašenko: Amerika bi mogla da iskoristi sukob za početak novog svjetskog rata

MINSK - Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko upozorio je da bi SAD mogle da iskoriste sukob na Bliskom istoku za početak novog svjetskog rata.

-Oni bi, ne daj Bože, mogli da iskoriste konfliktnu situaciju na Bliskom istoku za pokretanje novog svjetskog rata. Oni su spremni da idu tako daleko - rekao je Lukašenko na sastanku sa ministrima unutrašnjih poslova Zajednice nezavisnih država (ZND).

Lukašenko je podsjetio da se pod sadašnjim predsjednikom Džozefom Bajdenom činilo da je američka politika u svijetu "nekako uređena", prenosi novinska agencija Belta.

-U smislu: „ovo su prijatelji, a ovo neprijatelji“. Ukoliko se promijeni režim, biće kao u Avganistanu i to nije prvi put. Oni moraju da pokrenu neki rat zarad promjene režima - naveo je Lukašenko.

Istakao je da se ne upušta u propagandu protiv SAD ili pojedinih tradicionalnih saveznika drugih zemalja ZND.

-Sa svima treba da budete u prijateljskim odnosima i da gradite odnose sa svima koji to žele. Međutim, nemojte da rasipate ono što smo stvorili posljednjih godina. Ovo u velikoj mjeri zavisi od nas – vlastodržaca. Mnogo zavisi od nas. Ova misao mi je pala na pamet na putu do ovog sastanka - dodao je Lukašenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana