London: Zatvorene tri jevrejske škole zbog najavljenih skupova podrške Palestini

Tanjug
London: Zatvorene tri jevrejske škole zbog najavljenih skupova podrške Palestini

LONDON- Tri jevrejske škole u Londonu danas će biti zatvorene zbog najavljenih skupova podrške Palestincima u glavnom gradu Velike Britanije.

Roditeljima u jednoj školi je rečeno da svoju djecu ne izvode napolje zbog "rizika od nasilja na ulici", prenosi BBC.

Direktorka srednje ženske škole "Menora" Ester Perlman, koju pohađa 389 učenika, rekla da je odluka o zatvaranju donijeta "u svjetlu planiranih protesta" za danas.

-Molim vas, imajte na umu da je ova teška odluka donijeta zbog rizika od nasilja na ulicama. Policija je zabrinuta da će djevojčice, pošto nisu u školi, izaći napolje i zamolila nas je da vas obavijestimo da bi vaša djeca trebalo da ostanu kod kuće - navela je Perlman u pismu roditeljima.

U saopštenju druge škole navodi se da su dobili savjet od lokalnog rabina da zatvore školu.

-Ovo nije odluka koja je doneta olako, ali moramo da uradimo ono što je najbolje za našu dragocjenu djecu - navodi se u pismu škole "Ateres Beis Jakov".

Sa druge strane, Fond za bezbjednost zajednice (CST), dobrotvorna organizacija koja pruža bezbednosne savjete britanskim Jevrejima, saopštila je da škole treba da ostanu otvorene.

-Savjet CST-a jevrejskim školama ostaje da se jevrejski život nastavi i da škole treba da ostanu otvorene - poručili su iz nevladine organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana