London će možda razmotriti ublažavanje sankcija Damasku

Srna
London će možda razmotriti ublažavanje sankcija Damasku

LONDON- Vlada Velike Britanije će možda razmotriti ublažavanje sankcija Siriji kako bi se omogućila isporuka pomoći toj zemlji nakon razornih zemljotresa, izjavio je zamjenik sekretara u Odjeljenju za saobraćaj britanskog Parlamenta Ričard Holden.

On je reagovao na saopštenje Ministarstva finansija SAD, koje je u petak, 10. februara, istaklo da je Kancelarija za kontrolu strane imovine, koja sprovodi sankcije, odobrila da se 180 dana vrše sve transakcije povezane sa ublažavanjem posljedica zemljotresa koje su inače zabranjene sankcijama.

"Mislim da provjeravamo sve što možemo. Kada se radi o humanitarnim okolnostima, uvijek želimo da učinimo ono što može pomoći na terenu", rekao je Holden za "Skaj njuz".

Holden je naglasio da London još nije donio relevantnu odluku, uz napomenu da će London sarađivati sa partnerima iz NATO-a, kao što su SAD, kako bi se isporučila pomoć Siriji. Zemljotres je pogodio Siriju i Tursku u ponedjeljak, 6. februara. Vjeruje se da je u Siriji poginulo najmanje 8.500 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana