Le Pen najavljuje saradnju sa novim premijerom Francuske

GS
Le Pen najavljuje saradnju sa novim premijerom Francuske

PARIZ – Liderka francuske krajnje desnice Marin Le Pen izjavila je danas da namjerava da sarađuje sa novim premijerom Mišelom Barnijeom.

U intervjuu za francuski dnevnik „Tribun“, Le Pen je, govoreći o izboru predsjednika Francuske Emanuela Makrona da Barnijea imenuje za novog premijera, rekla da njena stranka Nacionalno okupljanje ne želi da vrši opstrukcije.

Barnije je imao dugu političku karijeru, uključujući i ministarsku funkciju, bio je i evropski komesar, ali je postao poznat kao glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit, prenio je „Politiko“.

Njegov stav o imigraciji mogao bi se pokazati ključnim za obezbjeđivanje makar prećutne podrške krajnje desnice u parlamentu, prenio je briselski portal.

Barnije iz desničarske stranke Republikanci i u prošlosti je predlagao „da se zaustavi neevropska imigracija na tri do pet godina“, što je stav blizak Marin Le Pen.

„Neosporno je da izgleda da Mišel Barnije ima istu poziciju kao mi po pitanju migracija“, rekla je Le Pen za francuski dnevnik, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana