Lavrov: Ukrajinske snage će biti potisnute iz Kurske oblasti

Srna
Lavrov: Ukrajinske snage će biti potisnute iz Kurske oblasti

MOSKVA - Ruska vojska stabilno potiskuje ukrajinske snage iz Kurske oblasti i nesumnjivo će uspjeti da izvrši ovaj zadatak, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku sa ambasadorima o ukrajinskom pitanju.

Lavrov je ukazao da o tome iza zatvorenih vrata govore i članice NATO saveza.

"I tamo promovišu ideje koje, po svemu sudeći, nije sasvim pristojno braniti u javnom prostoru. Mi nemamo takve brige, nemamo čega da se stidimo", naglasio je Lavrov.

Lavrov je istakao da su ukrajinske oružane snage, uz direktnu podršku Zapada, direktno umiješane u terorističke akcije velikih razmjera", prenio je TASS.

"Broj ciljanih napada na civilne objekte i pucanja na civile naglo raste svakim danom. Sve to vidimo, uključujući i dejstva u okviru teroristički nastrojene ukrajinske invazije na Kursku oblast, odakle se ukrajinska vojska sada stabilno potiskuje i biće potisnuta, nema sumnje", naglasio je šef ruske diplomatije.

Ministar spoljnih poslova Rusije je dodao da je "Zapad taj koji snabdijeva Ukrajinu ofanzivnim oružjem koje se koristi u terorističkim napadima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana