Lavrov sa šefom diplomatije Saudijske Arabije razgovarao o saradnji u OPEK plus

Tanjug
Lavrov sa šefom diplomatije Saudijske Arabije razgovarao o saradnji u OPEK plus

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i ministar spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije Fejsal bin Farhan Al Saud razgovarali su o nastavku saradnje u formatu OPEK plus, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Sastanak je održan u Moskvi „na marginama” šestog ministarskog sastanka strateškog dijaloga između Rusije i Savjeta za saradnju arapskih država Zaliva, prenosi RIA novosti.

-Tokom razgovora razmotrena su prioritetna pitanja progresivnog razvoja tradicionalno prijateljskih rusko-saudijskih odnosa sa akcentom na praktičnu implementaciju ranije postignutih dogovora na najvišem nivou, uključujući dalje izgrađivanje obostrano korisne trgovinsko-ekonomske saradnje, kao i širenje kulturnih i humanitarnih veza. Posebna pažnja je posvećena nastavku konstruktivne saradnje u formatu OPEK plus - navodi se u saopštenju na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kako je navedeno, Lavrov i Al Saud usaglasili su stavove o aktuelnim međunarodnim i bliskoistočnim temama.

-Istovremeno, podudarnost ili bliskost principijelnih pristupa Moskve i Rijada u korist rješavanja tekućih kriza na Bliskom istoku političkim i diplomatskim sredstvima, uzimajući u obzir legitimne interese svih uključenih strana na opšteprihvaćenom međunarodnom planu, pravnom osnovu i u skladu sa odredbama Povelje UN -navedeno je u saopštenju ruskog Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana