Lavina zatrpala turiste na Kamčatki, dvoje nestalo

Tanjug
Lavina zatrpala turiste na Kamčatki, dvoje nestalo

MOSKVA - Lavina je zatrpala grupu turista na poluostrvu Kamčatka, na istoku Rusije, a dvije osobe su nestale, saopštila je danas Glavna uprava ruskog Ministarstva za vanredne situacije. Spasilačke ekipe došle su na lice mjesta i devetoro ljudi je spaseno iz snijegom zatrpanog prolaza, prenosi Interfaks.

-Centar za upravljanje kriznim situacijama je dobio informaciju da je registrovana turistička grupa od 11 ljudi, koja je vodila ski turu na području Krasnoarmejskog prolaza, zatrpana lavinom - navodi se u saopštenju ministarstva.

Incident se dogodio dok je turistička grupa šetala grebenom, a snažan nalet vjetra odbacio je turiste u prolaz, nakon čega se na njih spustila lavina, prenosi Interfaks.

Samostalna potraga za dvojicom nestalih nije donijela rezultate, a turisti su satelitskim telefonom kontaktirali spasioce i javili im koordinate.

Spasioci su se do područja incidenta kretali terenskim vozilima, kamionima KAMAZ, kamionima sa smjenama i motornim sankama.

Sa sobom imaju svu neophodnu opremu za potragu za osobama koje je zahvatila lavina, obavještavaju iz Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana